PRZYSTAWKI
-
1. Focaccia
z mozzarellą, zielonym i czerwonym pesto -
2. Bruschetta pomodoro
grzanki z włoskiego pieczywa z drobno posiekanymi pomidorami, bazylią, pesto i sosem balsamicznym, posypane serem Grana Padano -
3. Vitello tonnato
cienko cięta duszona cielęcina, polana sosem tuńczykowo - kaparowym -
4. Gamberi al vino bianco
duszone krewetki na białym winie z masłem, czosnkiem, chili, podawane z bagietką -
5. Tatar di salmone
tatar z łososia z guacamole i serkiem naturalnym -
6. Carpaccio
cienkie plastry surowej polędwicy wołowej z kaparami, rukolą, serem Grana Padano, polane oliwą i sosem balsamicznym -
Oferta specjalna
7. Talerz antipasti (dla 2 os.)
cienkie plastry szynki Prosciutto Crudo, plastry salami, spianata, ser kozi, gorgonzola, oliwki, suszone pomidory, ser Grana Padano, orzechy włoskie -
8. Cozze al Vino bianco
mule na białym winie, maśle z czosnkiem, peperoncino i natką pietruszki, podawane z bagietką
ZUPY
-
1. Crema di pomodoro
krem pomidorowy z serem Grana Padano, zielonym pesto i z grzanką -
Szef kuchni poleca
2. Frutti di mare
krewetki, mule, ośmiornica, vongole, łosoś, dorsz, podawane z grzanką -
3. Bordo con ravioli con ripieno di anatra
rosół z pierożkami nadziewanymi gęsiną -
4. Zuppa per cena
zupa dnia
SAŁATY
-
1. Insalata Cesare
sałatka cezar z kurczakiem, awokado, pieczonym boczkiem, jajkiem, posypana serem Grana Padano w sosie cezar, podana z grzanką -
Nowość
2. Insalate di formaggio di capra
sałatka z kozim serem, karmelizowaną gruszką, borówkami, winogronem w sosie malinowo - balsamicznym, podana z grzanką -
3. Insalata di salmone
sałatka z grillowanym łososiem, pomidorkami cherry, czerwoną cebulą, pieczoną papryką w sosie winegret, podana z grzanką -
4. Insalate verdi
mix zielonych sałat, pomidorki cherry, czerwona papryka, świeży ogórek, oliwa extra virgin
DANIA GŁÓWNE
-
1. Petto do pollo
pierś z kurczaka kukurydzianego z kostką, puree ziemniaczane, karmelizowane marchewki, sos pomarańczowy -
Oferta specjalna
2. Salmone in salsa d’arancia
pieczony łosoś w sosie pomarańczowym, z puree ziemniaczano - truflowym, z zielonymi sałatami -
3. Saltimbocca alla Romana
eskalopki z polędwicy cielęcej z szynką parmeńską i szałwią w kremowym sosie winno - maślanym, puree ziemniaczano - truflowe -
Szef kuchni poleca
4. Filetto al pepe verde
stek z polędwicy wołowej w kremowym sosie z zielonego pieprzu, podawany z frytkami stekowymi i warzywa grillowane -
5. Filetto di maiale al porcini
polędwiczki wieprzowe w kremowym sosie borowikowym, puree ziemniaczanym i mix sałat -
6. Bistecca di calamari
stek z kalmara, podawany z ziemniakami opiekanymi i warzywami z grilla
MENU DZIECIĘCE
-
1. Petto di pollo
chrupiące paluszki z kurczaka z frytkami, ketchup -
2. Pizza margherita
sos pomidorowy, mozzarella -
3. Spaghetti bolognese
spaghetti w sosie pomidorowym z mięsem mielonym -
4. Gnocchi ziemniaczane na maśle z parmezanem
PIZZA
-
1. Margheritta
sos pomidorowy, mozzarella, bazylia -
2. Capriciosa
sos pomidorowy, mozzarella, szynka, pieczarki -
3. Quatro Formaggi
sos pomidorowy, mozzarella, gorgonzola, camembert, ser kozi -
4. Spagna
sos pomidorowy, mozzarella, hiszpańskie chorizo , oregano -
5. Vegetariana
sos pomidorowy, mozzarella, ser kozi , pieczona papryka, karmelizowana cebula -
6. Prosciutto e rucola
sos pomidorowy, mozzarella, parmezan, szynka parmeńska, rukola, pomidorki cherry -
Oferta specjalna
7. Frutta
sos pomidorowy, mozzarella, gorgonzola, karmelizowana gruszka, orzechy włoskie, miód -
8. Salciccia picante
sos pomidorowy, mozzarella, nduja (włoska pikantna kiełbasa) -
9. Pancetta
sos pomidorowy, mozzarella, pancetta, szpinak, suszone pomidory, czosnek -
10. Tonno
sos pomidorowy, mozzarella, tuńczyk, czerwona cebula -
11. Diavola
sos pomidorowy, mozzarella, salami piccante, karmelizowana cebula -
12. Frutti do mare
sos pomidorowy, mozzarella, krewetki, kalmary, mule, ośmiornica -
13. Peperoni
sos pomidorowy, mozzarella, grana padano, kiełbasa pepperoni, oregano -
14. Calzona
sos pomidorowy, mozzarella, szynka cotto, pieczarki
DESERY
-
Tiramisu
-
Panna cotta
-
Cannolo: krucha sycylijska rurka, nadziewana ricottą z pistacjami
BURGERY
-
1. Hamburger wołowy
frytki, ketchup -
2. Cheeseburger
frytki, ketchup -
3. Hamburger z kozim serem i karmelizowaną cebulką
frytki, ketchup -
4. Vegeburger z serem halloumi i ananasem
frytki, ketchup -
5. Spinata, jalapeno, wołowina
frytki, ketchup
MAKARONY
-
1. Aglio olio
czosnek, oliwa, natka pietruszki, chilli, ser Grano Padano -
2. Pesto rosso
pesto z suszonych pomidorów, czosnek, ser Grano Padano, bazylia -
3. Quattro formaggi
wino, ser kozi, gorgonzola, camembert, parmezan, śmietanka -
4. Pesto z bazylii
orzeszków pinii i parmezanu lub pesto z suszonych pomidorów -
5. Kurczak na śmietanie
borowiki, biała cebula, suszone pomidory, wino -
6. Carbonara
żółtko, parmezan, smażony boczek, sól, pieprz -
7. Pasta z krewetkami
i pomidorkami cherry w sosie winno-maślanym, chilli -
8. Ravioli z gęsią
podawane z żurawiną migdałami, orzechami włoskimi oraz masłem szałwiowym -
9. Gnocchi truflowe
w sosie śmietanowo – truflowym -
10. Gnocchi barbabietola
kluseczki ziemniaczano-burakowe, nadziewane serem mascarpone i orzechami włoskimi w sosie maślanym z szałwią
RISOTTO
-
1. Risotto al porcini
risotto z borowikami, cebulką, parmezanem, natką pietruszki i serem burrata -
2. Risotto ai frutti di mare
risotto z krewetkami, mulami, kalmarami z czosnkiem i natką pietruszki